Lukáš s Gabčou se šli rozloučit s pláží a vlastně i Kostarikou. Každé ráno bylo jedinečné a připravilo nám nějaké překvapení - dnes jsou to zase rybáři, ale pozorujeme je víc v akci. Na dřevěné prkno nebo kužel namotávají tenké vlákno s návnadou. Pěkně v lajně dodržují pravidelné rozestupy a nahazují do "vařící" se vody. Úspěšnější ale budou asi pelikáni, kteří krouží nad hladinou a řítí se střemhlav do oceánu pro svou kořist.
Naposledy snídáme Gallo Pinto. "Mně snad ty fazole budou i chybět. Místo omelety si budeme dělat Gallo Pinto", Gabča už po několikáté hodnotí zdejší kuchyň. Jednoduchá, chutná, zdravá.
Kiki se loučí s bazénem. Těžko říct, který z těch mnoha byl nejlepší. Nejmenší a nejchladnější v Quinta Esencia. Největší v Hotel Hacienda. Nejteplejší v Hostel Plinio. Kolem i dnes pracují mužíci na palmách - odřezávají suché listy. Ten, co nám dal kokosový ořech je s dcerkou. Jako poděkování jí Gabča s Kiki nesou bonbóny. "Máš ráda bonbóny?" ptá se Gabča děvčátka. Česky. Asi proto holčička neodpovídá, vezme si balíček a jde se "pochlubit" k tátovi.
Svačinu na letiště (čekají nás dlouhá čekání) kupujeme v supermarketu. Tankujeme do plné nádrže. Zastavujeme se na poslední suvenýry. K ještěrkám pověsíme Pura Vida Ary. "Kikina má otevřený dveře. Ach Bože. Teď co? Tak si je drž!"
Značka GreenMotion Car Rental se před námi objevuje v 9:20 - vrácení auta bez problémů. Pracovník půjčovny nás hned odváží na letiště. To bylo rychlý. Pasažéři letící s Deltou neplatí odletovou taxu $29, respektive je již zahrnuta v ceně letenky.
Letiště v Liberii je menší, nejvíc lidí sedí v "amerických" restauracích. Pizza, Burgers, French Fries, Honey Ribs - není klasický kostarický jídelníček. Odletové destinace - Atlanta (to jsme my), Los Angeles, Aljaska a Kanada. Obchod Britt Café nabízí ochutnávky káv a čokoládových bonbónů. Lukáš zkouší v menší prodejně pálivé omáčky. "Oh, to jsi zase ty!?" překvapený prodavač si všiml, že se Lukáš vrací nějak častěji. Lahvička 25 ml stojí $12, překvapený je teď Lukáš. Zůstane při ochutnávce, nic nekupuje. V supermarketu v Coco to měli za 500 colones (ani ne $1).
Čekáme na boarding. Lukáš píše...: "Lukáš píše tenhle blog." Kiki s Gabčou čtou Pana Smraďocha. Anet šla někam chytat wifi. "Jdu ještě na toaletu. Pak najdu Anet." "Dobře, Kiki. Za chvilku půjdeme do letadla." Deset minut před druhou (plánovaný odlet 14:10) je boarding téměř kompletní, chybí Savko a 3 Sedlákové. Po chvilce se vydává pro holky Gabča. Teď přijdou holky a bude chybět Gabča, myslí si Lukáš. Holky s Gabčou běží. První na letišti, poslední v letadle. Sedíme v poslední řadě.
Díváme se na filmy - nabídka bohatá. Lukáš si vybírá Johnny English a Scyscraper. Gabča Instant Family a kousek Bohemian Rhapsody. Anet The Meg.
V Atlantě si dáváme jídlo, v letadle nás moc nepohostili. Lukáš Chow Mein, Orange Chicken. Kiki Happy Meal. Anet a Gabča Roastbeef Wrap s těstovinovým salátem. Hledáme Freestyle Coca Cola. "Musíme na Céčko", usměrňuje Gabča. Terminálů je osm. "Tady to vypadá jinak," céčko to není. Do Paříže odlétáme z eFka, vlakem prijíždíme na náš terminál. "Tady to vypadá už podvědomě, tam nahoře to bylo." Paráda. Pijeme colu, není to náhoda, že u jednoho stolu... "Zapiš to do deníku, kdybychom zase byli v Atlantě, že je to Éčko." "Akorát, že tohle je eFko", odpovídáme všichni svorně Gabči. Při nástupu do letadla dostává Lukáš tašku. "Co to je? Cos to dostal?" "Nevím, asi jsem stý pasažér letadla," mlží Lukáš. Sladké překvapení z Duty Free Shopu.
Lukáš usíná ještě před večeří. Budí ho Gabča, nemůže si přece Vegetariana Ravioli nechat ujít. Holky si objednávájí taky Itálii, Gabča Thai Chicken Salad. K tomu sparkling wine. Je nám líto, že širokou nabídku filmů nevyužijeme, hned usínáme. Budí nás až ranní servis se snídaní. Muffin s jogurtem nebo Egg Sendvič.
Při kontrolách na letišti v Paříži si vzali pod drobnohled Kiki a její nůžky v penálu. Uspořádání letiště je tragické, dostáváme se až mimo odletovou zónu, takže další kontrola batožin. Batožiny jsou v pořádku (až na Kikin penál, ale ten nakonec taky nechávají v původním stavu), skenerem nám neprojdou boarding pasy. Musíme na check-in Czech Airlines, kde je další nekonečná fronta. "Tak tady už stát nebudeme," míříme rovnou na Sky Priority. Novéski boarding pasy vytištěné. Let má zpoždění.
Lukáš usíná ještě před večeří. Budí ho Gabča, nemůže si přece Vegetariana Ravioli nechat ujít. Holky si objednávájí taky Itálii, Gabča Thai Chicken Salad. K tomu sparkling wine. Je nám líto, že širokou nabídku filmů nevyužijeme, hned usínáme. Budí nás až ranní servis se snídaní. Muffin s jogurtem nebo Egg Sendvič.
Při kontrolách na letišti v Paříži si vzali pod drobnohled Kiki a její nůžky v penálu. Uspořádání letiště je tragické, dostáváme se až mimo odletovou zónu, takže další kontrola batožin. Batožiny jsou v pořádku (až na Kikin penál, ale ten nakonec taky nechávají v původním stavu), skenerem nám neprojdou boarding pasy. Musíme na check-in Czech Airlines, kde je další nekonečná fronta. "Tak tady už stát nebudeme," míříme rovnou na Sky Priority. Nové
V Business třídě sedí pan Toman. Současný pan ministr zemědělství. My si sedáme do Economy. Praha hlásí chladný večer, připravujeme si bundy a deky z letadla. Cestu Liberie - Praha zvládla i naše batožina. Autobus z letiště na Nádraží Veleslavín je úplně plný. My se vracíme domů a zaplňujeme deník posledními řádky. Kostarickou faunu měníme za domácí, která nás hned uvítá slovy: "Čauko, Gabčo!" řekne natěšený Fifin.
Fishermen
Úlovek
Poslední Gallo Pinto
Palmový mužík
Anet Style
GreenMotion
Kiki, Lukáš, Gabča, Anet
Kostarická káva chutnala i Kiki
Atlanta
Le Havre
Landing
Vitajte doma😍😍
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatŠkoda, že už je konec cesty ten blog byl návykový.. Těším se na další... 😊😊😊
OdpovědětVymazat